500gm daging,2bj kentang,1btg karot.1labu bawang besar yg besar,halia sebesar ibu jari,lada hitam ikut suka,daun sup,bawang goreng(xsempat posing)
Gelegakkan air sepadan dgn bahan2,masukkan daging dan halia tutup periuk dan kecilkan api,rebus sehingga daging empuk.normalkan semula api masukkan lada hitam,kentang, hampir empuk tambah karot dan bawang besar,perisakan garam.bila semua dah empuk padam api dan bubuh daun sup dan bawang goreng.
Itu lah cara kakenchom.Resepi dr arwah Abah.
Gelegakkan air sepadan dgn bahan2,masukkan daging dan halia tutup periuk dan kecilkan api,rebus sehingga daging empuk.normalkan semula api masukkan lada hitam,kentang, hampir empuk tambah karot dan bawang besar,perisakan garam.bila semua dah empuk padam api dan bubuh daun sup dan bawang goreng.
Itu lah cara kakenchom.Resepi dr arwah Abah.
No comments:
Post a Comment